Nyitottak vagyunk

Lajosmizsei Művelődési Ház és Könyvtár

Tavaszköszöntő húsvéti kavalkád és kézműves vásár

2018. március 28. - lmizsekultura

Március 20-án beköszöntött a csillagászati tavasz, de ezt sajnos az időjárásban nem tapasztaltuk. Ennek ellenére március 24-én sokan jöttek el rendezvényünkre, hogy együtt köszöntsük a tavaszt.

Több, mint 20 féle portékával várták a vásárlókat egyedi termékeikkel a kézműves árusok. Köszönet érte, hogy kitartottak a hideg ellenére. Tóthné Kosdi Katalin szalma nyuszikkal, Nagy Erika Hanga kézműves műhelye,  Mészáros Zoltán savanyúsággal, Tömösközi Ágnes kerámia tárgyakkal,  Bánfiné Ica horgolásokkal, Bánfi Mónika gyurmatárgyakkal, Peczelák Csilla horgolással, Varga Gizella dísztárgyakkal, Geisel Lexi kerámia és ajándék tárgyakkal, Kovács István fajátékokkal (Mazsafa), Fazekas Heléna csuhé tárgyakkal,  Gáspár László Kézművesvarázs műhelye, Zrínyiné Erzsike mézeskalácsokkal, Kollárné Sarkadi Éva sajtokkal volt jelen. Hogy ne maradjon senki se éhen Kovácsné Gajdácsi Tünde kürtős kalácsot sütött, Halasi Pál pedig két félre bográcsos ételt  főzött.   

 A napot tojásfa díszítéssel kezdtük, melyet saját készítésű tojásokkal dekoráltuk. Köszönjük az alkotóknak!

dsc_0144.jpg

Nap folyamán kézműves foglalkozásokon ki lehetett próbálni a tojásfestést, papírfonást, agyagozást, virágkötést. Ezeken kívül tojást lehetett dekorálni, valamint arcfestő készített szebbnél szebb alkotásokat.

A Hattyúház csodaszép esküvői csokrok kiállításával emelte a rendezvény színvonalát. Köszönet Burger Éva virágkötőmesternek!

dsc_0130.jpg

Meserét Óvoda Napocska csoportja húsvétoló népi játékot adott elő. Zenés foglalkozáson Gazsi megmozgatta piciket és nagyokat egyaránt, akik olyan sokan voltak, hogy a könyvtár helyett a művelődési ház dísztermébe fértek csak el. A Rózsa Sándor Citerazenekar és Őszirózsa Népdalkör műsora alatt szintén nagyon jó hangulat alakult ki.

Délután a könyvtár rendkívüli nyitva tartással várta olvasóit, a Bábakukucs bábszínház Kandika színháza varázsolta el a gyermekeket. Gulyás László vándormuzsikus a régi világ hangszereinek meséivel varázsolta el közönségét. Mizsei Vadrózsák néptánccsoport fellépést követően az Alma együttes telt házas koncertet adott.

A sok pozitív visszajelzés megerősített bennünket abban, hogy jövőre újra együtt köszöntsük a tavaszt.

Találkozunk jövőre!

Még több kép a művelődési ház és könyvtár facebook oldalán!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmizsekultura.blog.hu/api/trackback/id/tr2213779226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása