Nyitottak vagyunk

Lajosmizsei Művelődési Ház és Könyvtár

Harminc év napsütés

2018. május 04. - lmizsekultura

"Amikor meghalt a nagyapám, anyám után én is végigolvastam az összes füzetet. Harminc év napsütése, átlaghőmérséklete, felhőátvonulása. Minden nap időjárása gondosan lejegyezve, rajzolt, dőlt betűkkel írva, milyen színű volt az ég. Olyan volt, mint egy gyönyörű, felemelő és végtelen mantra. Akárha egy csendes kalendáriumot találtam volna az életünkről, amelyben - nem kell az a hízott ego - mi nem vagyunk benne. Csak ez eső szemerkél halkan, megáldva a Rozgonyi utcai kert minden titkát." 

Ezeket a sorokat olvashatjuk Grecsó Krisztián Harminc év napsütés című legújabb novellás kötete hátlapján és ezekkel sorokkal indította a közönségtalálkozót a lajosmizsei könyvtár olvasótermében. 

dsc_0572.jpg

 dsc_0578.jpg

A novellás kötet alcíme - egy csendes kalendárium - ezzel is tisztelegve nagyapja emléke előtt. 

Személyes emlékeit idézte fel a szegvári származású író. Mesélt nagymamájáról, szüleiről, hozzátartozóiról, egy rosszul sikerült islerről. Ezek a kapcsolatok és a családi történetek hatottak rá leginkább írói munkássága során. A családi történetek jelentősége abból áll, hogy akiről szólnak azok még mindig velünk élnek. 

dsc_0574.jpg

Élvezetes történeteivel, előadásmódjával nyűgözte le közönségét és az est végén sokaknak dedikálta köteteit Grecsó Krisztián.

dsc_0600.jpg

dsc_0601.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://lmizsekultura.blog.hu/api/trackback/id/tr6613872746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása