Nyitottak vagyunk

MASZK bemutatkozása a világot jelentő deszkákon

2018. június 11. - lmizsekultura

"Színház az egész világ, és színész benne minden férfi és nő.
Fellép és lelép: s mindenkit sok szerep vár életében..."

William Shakespeare

2017 nyarán Sirkó László rendezésében, helyi résztvevőkkel mutatták be Mizse nádor című előadást. Már régóta megfogalmazódót az a gondolat, hogy kellene egy állandó színjátszó kör Lajosmizsén. Az előadás sikere lökést adott ennek az ötletnek és Kovács Gáspár vezetésével, akinek van már színjátszási tapasztalata, meg alakult a 

bitmap_2.png

Lelkes kis csapat verbuválódott össze, melynek jelenleg 13 állandó tagja van. Az amatőr társulat tagjainak mind életkora, mind foglalkozása tekintetében igen nagy változatosságot mutat, az általános iskolástól a nyugdíjasig.

A MASZK első előadása június 8-án volt, bár egy irodalmi műsort előadtak már az adventi időszakban, ekkor lépett fel először színházi produkcióval a színkör.

 Galériáért katt a fenti képre.

A zseniális Karinthy Frigyes a XX. század elején írta örökérvényű szatíráját, a Bűvös széket. A darabot egy kicsit átformálták, átírták az eredeti szövegkönyvet, plusz jelenetek kerültek a történetbe, hiszen kisgyermektől nagypapa korúig minden korosztály képviselteti magát a csapatban és mindenkit szerettek volna szerepeltetni. Az előadást a színkör vezetője vitte színpadra, de mindenkinek volt hozzá egy-két jó ötlete, mely belekerült a végső változatba.

A telt házas előadás nagy sikert aratott a közönség körében. Karinthy komédiáját remekül átültetették a színpadra.

016.jpg

A Mizsei Amatőr Színjátszó Kör Kovács Gáspár dirigálásában vitte színpadra a darabot.

Akik játszották:
Államtitkár - Németh Balázs
Géniusz - Szijjártó Pál (Géniusz),
Szív Sándor, író - Kovács Gáspár
Miniszter - Tercsi Márti
Eszter, a házvezetőnő - Veszelszkiné Liza
Berta, az államtitkár felesége - , Csernus Mariann
Fulda doktorasszony – Dudás Klári
Marcella, a szolgáló - Faragóné Kriszta
Kállay, a szabadalmi ügyek referense - Berente Ottó
Államtitkár gyermekei - Veszelszki Sára , Miklós Dominik,
Hordárok- Veszelszki Vendel, Demeter Emília.

040_k.jpg

Találkozzunk legközelebb is!

És ha valaki esetleg kedvet kapott, hogy csatlakozzon a csapathoz, akkor nosza! Keressék őket a lajosmizsei művelődési ház és könyvtárban.

Ha valaki napjainkban bármiféle hasonlóságot vagy azonosságot vél felfedezni a színpadon látottakkal, az pusztán csak a véletlen műve lehetett.

A bejegyzés trackback címe:

https://lmizsekultura.blog.hu/api/trackback/id/tr9614024802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.