Nyitottak vagyunk

Lajosmizsei Művelődési Ház és Könyvtár

Könyvajánló iskolakezdéshez

2022. szeptember 13. - lmizsekultura

Itt van az ősz, itt van újra… és itt az iskola és az óvoda, a gyerekek és szüleik számára nagy változások és új kihívások időszaka. Sokan most kezdtek el óvodába, iskolába járni, ami olykor ijesztő tud lenni a sok újdonság és a szokatlan környezet, emberek miatt. Számukra nyújthatnak segítséget Finy Petra Ovi-ügy, valamint Iskolások kézkönyve és Vadadi Adrienn Leszel a padtársam? című könyvek. Mindegyik kiadvány az óvoda- és iskolakezdés körüli teendőkkel, problémákkal foglakozik, mindezt gyermeknyelven elmesélve, hogy a kicsik könnyedén vehessék az akadályokat. Janikovszky Éva Már iskolás vagyok, illetve Már óvodás vagyok mesekönyvei is alkalmasak erre a ráhangolódásra. A nosztalgiázó nagyszülők, szülők számára Kormos István verses meséje, A Vackor az első bében nyújthat felolvasás közben kellemes szórakozást.

1_bekezdes.jpg

A szülőknek Majorossy Judit Együtt az első osztályba című kézikönyvét is ajánljuk segítségképp az iskolakezdéssel kapcsolatos nehézségek könnyebb megélésére. Vekerdi Tamás Iskolák?!?! könyvében pedig az apukák, anyukák, nagyszülők által a témában felett kérdésekre igyekszik válaszolni, ezzel támogatva őket abban, hogy hatékonyan segíthessék gyermeküket az iskolában való boldogulás során. A HVG könyvek kiadásában A segíts a gyerekednek sorozaton belül jelent meg a Tanulási technikák, mely szintúgy hasznos segédkönyv, ha ilyen jellegű gond, probléma adódna a gyermekekkel. Viszont a Ken Robinson féle Kreatív iskolák ahhoz ad ötleteket, hogy miképpen lehet forradalmasítani az oktatást helyi szinten alulról szerveződő kezdeményezésekkel.

2_bekezdes.jpg

A bölcsődébe induló kicsiknek Vadadi Adrienn Pepe a bölcsiben könyve nyújt segítséget ahhoz, hogy felkészülhessenek arra, ott mi vár rájuk, illetve újból átélhessék az esti mesélés során a már átélt bölcsődei kalandjaikat. Ha pedig gondot okozna számukra a beszéd, a Mackógyógytorna a beszédért és a Szó-beszéd beszédjavító mondókák című könyveket javasoljuk, melyek a fentebb említett kiadványokkal együtt mind megtalálhatóak a könyvtárunkban.

3_bekezdes.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://lmizsekultura.blog.hu/api/trackback/id/tr1117930613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása