Nyitottak vagyunk

Lajosmizsei Művelődési Ház és Könyvtár

Karácsonyi könyvajánló

2022. december 03. - lmizsekultura

Elérkezett advent időszaka, és ezzel együtt megkezdődött a lázas készülődés a karácsonyra. Ennek részeként elindulnak a családi, óvodai, és iskolai sütemény és ajándék „gyárak”. Ezekhez kívánunk segítséget nyújtani az alábbi könyvajánlónkkal.

Több szép és színes album foglalkozik átfogóan a karácsonyi ünnepkörrel és az arra való felkészüléssel. Például a Kreatív karácsony – A legjobb dekorációk, menük és ajándékötletek, Csörgő Anikó: Adventtől karácsonyig – Tanácsok, ötletek az ünnepi előkészületekhez első és második kötete, Steinert Ágota: Karácsony, Menjünk mi is Betlehembe - Adventi és karácsonyi készülődés, betlehemes játékok, Advent és karácsony – Hangulatteremtő díszítések, Nagy karácsonyi könyv – Ünnepi ételek, díszítés és az örömteli ajándékozás titkai, valamint a Karácsonyi ötletek bibliája. Ezek mindegyike széleskörűen ismerteti az otthon díszítésével, a terítékkel, a karácsonyi menüvel és többféle ajándék ötlettel kapcsolatos javaslatokat, tippeket. Valamint a karácsonyi ünnepkörrel kapcsolatos szokásokat, általános tudnivalókat is megismerhetjük ezekből a kötetekből.

1_kep.jpg

A karácsonyra készülődéshez mindezeken kívül még rengeteg kézműves könyv áll rendelkezésre olvasóink számára. Az Adventi díszek a természet kincseiből kötet címe is sejteti, hogy ebben a könyvben főleg az ünnepi díszítéshez találunk remek javaslatokat és elgondolásokat. Míg a Varázslatos díszek, mesés tárgyak, a Kézműves karácsonyi ajándékok, a Tilda télköszöntő ötletei, a Tilda mesés karácsonyi ötletei és a Karácsonyi keresztszemes hímzések a kézzel készített ajándékokhoz nyújtanak segítséget és rengeteg ötletet. A Holló barkácskönyvek, a Színes ötletek és a Fortélyok füzetek mind mind egy-egy kézműves technikát mutatnak be több mintával együtt, melyek segítségével könnyen el lehet sajátítani az adott technikát. Többek között karácsonyfadíszek készítését gyöngyfűzéssel, ablakdíszítéshez az üvegmatricázást, a virágkötészet alapjait az adventi csokor készítése révén, papírhajtogatást és formázást a karácsonyi üdvözlőlapokhoz, illetve a horgolás alapjait karácsonyi csillagok alkotásához.

Amennyiben lélekben is szeretnének felkészülni az ünnepre, ahhoz is tudunk megfelelő olvasnivalót ajánlani. A fenyőfa alatt című kötet Móra Ferenc karácsonyi írásaival teremti meg az ünnepi hangulatot az olvasóban, míg a Csodákkal teli éjszaka 14 megható történetet tartalmaz a magyar és a virágirodalom nagyjaitól. A Karácsonyi áhítat főleg vallási oldalról közelíti meg írásaival az ünnepet, a Karácsonyi ajándék című kötetben magyar írók karácsonyi elbeszéléseit lehet olvasni. Igazi klasszikusnak számít Charles Dickens: Karácsonyi történetek könyve is, mely az író öt karácsonyi-újévi írását tartalmazza.

6_kep.jpg

Gyermekek számára egy kosárra való mesekönyvet válogattunk össze könyvtárunkban, melyek között vegyesen megtalálhatók mikulásos, karácsonyos, betlehemes mesék és versek is.

7_kep.jpg

Érdemes betérni hozzák egy kellemes olvasnivalóra karácsony alkalmára!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lmizsekultura.blog.hu/api/trackback/id/tr3317993766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása