Nyitottak vagyunk

Lajosmizsei Művelődési Ház és Könyvtár

Gyermekkönyvek nemzetközi napja - kvíz

2021. április 28. - lmizsekultura

1967 óta április 2-án tartják világszerte a Gyermekkönyvek nemzetközi napját, melynek célja, hogy a gyerekekkel megszerettessék az olvasást és a könyveket. Könyvtárként mi is hasonló célok megvalósítására törekszünk: már az egészen fiatal korosztály tagjaival is szeretnénk megismertetni a könyvek különleges világát, és lehetőséget biztosítani arra, hogy az olvasás ne egy szükséges teher, hanem inkább egy meghatározó élmény legyen számukra.

A digitalizált világban egyre fontosabbá vált ennek az eseménynek az üzenete, hiszen azokkal a gyerekekkel is meg kell ismertetni az olvasás szépségeit, akik az interneten töltik idejük jelentős részét.

Ennek apropóján idén egy 21 kérdésből álló online kvízjátékkal készültünk, melyre április 15-éig lehetett a válaszokat beküldeni. Ez a kis válogatás elsősorban a gyermekirodalom kortárs anyagából adott némi ízelítőt. Külön öröm volt számunkra, hogy a legtöbb pontot – és így a könyvjutalmat is – egy fiatal olvasónk kapta, amihez ezúton is szívből gratulálunk! :)

Ajándéka egy könyv volt, illetve minden résztvevő kapott egy kis meglepetést, amit a kollégák készítettek.

aji.png

A bejegyzés trackback címe:

https://lmizsekultura.blog.hu/api/trackback/id/tr1916515836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása